Kome ostaviti kućnog ljubimca tokom godišnjeg odmora?

Sezona godišnjih odmora, osim odabira destinacije, za pojedine donosi još neku nedoumicu. Nije u pitanju smeštaj niti što povoljniji aranžman već kome ostaviti svog kućnog ljubimca na čuvanje?

Nekada je dobar izbor za ostavljanje psa ili mačke na čuvanje bio rođak, prijatelj ili dobar komšija. Danas je sve teže pronaći pravu osobu za to, te se mnogi odlučuju da vode svoje ljubimce sa sobom.

Neretko teška i naporna procedura vađenja pasoša i raznih sertifikata za kućnog ljubimca, mnoge odvrati od zajedničkog putovanja na odmor. To je razlog sve veće popularnosti tzv. hotela za pse i mačke, što za kućne ljubimce uopšte nisu loše vesti, jer u takvim objektima imaju sve što mogu poželeti.

„Psi su zajedno, imaju igru kako vani tako i unutra što je vrlo bitno. Njima se posvećujemo tako što se igramo loptica. Pored redovnih rituala hranjenja i maženja nekad nam zafali ruku jer prosto njih je više i sve su to psi koji su navikli da budu u krilu“, kaže Zorica Stojkov iz Hotela za pse.

„Najbitnija je bezbednost. Ovde je nega i briga o ljubimcima na prvom nivou. Ono što je dobro je da ovde imaju i veterinarsku negu, tako da u svakom momentu možemo da pružimo tu uslugu. Pansion nam je pokriven kamerama tako da u svakom trenutku mogu da nadgledaju svoje ljubimce iako su daleko“, objašnjava Ivan Banjeglav iz Hotela za mačke.

Imajte u vidu, da vaši ljubimci za boravak ovde moraju biti potpuno zdravi i vakcinisani, a na vama je da rezervišete boravak makar mesec dana unapred usled velike potražnje i ispunjenosti kapaciteta. Problemi modernog doba poput ovog, iznedrili su moderna rešenja, a ako se odlučite za ovu vrstu rešenja, to će da vas košta između 1.000 i 1.600 dinara po noći boravka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde